De meest gestelde vragen?

FAQ. Heb je vragen? Bij de veelgestelde vragen vind je de antwoorden op vragen die we regelmatig krijgen.

Wanneer je last hebt van faalangst of rijangst kan de stap tot het nemen van rijlessen erg groot zijn. Wij adviseren dit dan ook aan te geven tijdens je proefles. Je instructeur is hier dan direct van op de hoogte en kan er voor zorgen dat jij in een prettige omgeving en met de juiste hulp toch succesvol aan je rijopleiding kunt beginnen!

Je kunt ons eenvoudig machtigen via www.mijn.cbr.nl:

  • Log in met je digid,
  • klik op machtig de rijschool
  • vul je persoonlijke gegevens en ons rijschool nummer in: 4752R8

De rijlessen in de pakketten zijn goedkoper dan losse lessen, daarnaast zit het inschrijfgeld inbegrepen en ontvang je niet telkens na iedere rijles een losse factuur. De pakketten zijn zo ingesteld dat we jou optimaal kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.

Je kunt ook kiezen voor losse rijlessen. Bij losse rijlessen bepaal jij zelf wanneer je wilt lessen. Je betaalt je rijlessen per keer en je maakt telkens een nieuwe les-afspraak. Voor iedere les ontvang je dan een factuur.

Als je twijfelt over wat je wilt kiezen, dan is het raadzaam om een proefles af te spreken. Je instructeur krijgt dan een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop kan hij jou adviseren over het voor jou meest geschikte rijbewijs pakket. Deze proefles is geheel vrijblijvend.

2toDrive is een experiment waarbij jongeren eerder hun rijbewijs kunnen halen om daarna tot hun 18e verjaardag onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive (rijden onder begeleiding) zorgt ervoor dat beginnende bestuurders onder relatief veilige omstandigheden alvast die rijervaring op kunnen doen. Meer over 2toDrive Lees meer over 2toDrive

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden: regen, hagel en sneeuw. In geval van excessieve sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. Dit geldt voor zowel autorijlessen als motorrijlessen. In verband met de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel zullen motorrijlessen eerder stilgelegd worden dan autorijlessen.

Theoriecertificaat is 1,5 jaar.

Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rij-instructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 48 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Dat is mogelijk een groot gedeelte van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd.

1.Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. 2. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. 3. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. 4. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. 5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorie-examen op de dag dat je gaat afrijden of voor je tussentijdse toets. Ons advies is om je theorie-examen bij het starten van je rijopleiding te reserveren! Wachttijd 3/4 weken.

Het CBR gaat er van uit dat iemand van 18 jaar ongeveer 40 rijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.

Ja, dat is mogelijk. Wij raden ook aan om overdag te lessen, dit omdat je ook moet wennen aan het drukke verkeer overdag.

Ja. We geven rijles op zaterdag en zondag. Van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Ja. Je kunt zelf, samen met je rij-instructeur/trice of met een medewerker van de rijschool je lesuren vooruit inplannen

Ja. Maar het kan voor komen dat er een rijintructeur/trice ziek is dan worden de rijlessen (mits mogelijk)overgenomen door een andere rijinstructeur/trice.

Ja. Je kunt meteen starten. Meld je aan en één van onze medewerkers reserveert telefonisch een vrijblijvende proefles. Soms hanteren we een wachtlijst.

Categorie: Rijlessen

en proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Categorie: Rijlessen

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. 

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring). 

 Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend.

Meer weten over het indienen van een Gezondheidsverklaring?

Alle informatie vind je op onze webpagina Gezondheidsverklaring

Categorie: Algemeen

Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent, is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met coach auto te rijden.

Categorie: Algemeen

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Categorie: Algemeen

We geven rijles in verschillende merken auto’s van klein tot groot allemaal gekeurd, milieuvriendelijk en veilig.

Categorie: Rijlessen

Veel mensen met een rijbewijs vragen ons om advies, rijangst is een veel voorkomend probleem. Overweeg je een rijangst opfriscursus te volgen, er zijn vele vormen van rijangst, die allemaal even vervelend zijn. Op de pagina verschijnselen rijangst en aanpak vind je meer informatie over onze specifieke en persoonlijke aanpak bij de verschillende vormen van rijangst. Het vooraf (online) invullen van een intakeformulier geeft een goed beeld van de ontstaan geschiedenis van je rijangst en is een goede voorbereiding op de eerste afspraak met je rijangst coach. Zo kunnen we je een persoonlijk advies geven over het vervolg en plan van aanpak van de rijangst cursus. We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de rijangst begeleiding meer aandacht aan moeten besteden.

Categorie: Algemeen

* Staat je vraag en antwoord er niet tussen?  Gebruik dan ons contactformulier. Wij zullen je vraag dan z.s.m. beantwoorden.

TOP