De meest gestelde vragen?

FAQ. Heb je vragen? Bij de veelgestelde vragen vind je de antwoorden op vragen die we regelmatig krijgen.

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. 

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring). 

 Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend.

Meer weten over het indienen van een Gezondheidsverklaring?

Alle informatie vind je op onze webpagina Gezondheidsverklaring

Categorie: Algemeen

Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent, is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met coach auto te rijden.

Categorie: Algemeen

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Categorie: Algemeen

Veel mensen met een rijbewijs vragen ons om advies, rijangst is een veel voorkomend probleem. Overweeg je een rijangst opfriscursus te volgen, er zijn vele vormen van rijangst, die allemaal even vervelend zijn. Op de pagina verschijnselen rijangst en aanpak vind je meer informatie over onze specifieke en persoonlijke aanpak bij de verschillende vormen van rijangst. Het vooraf (online) invullen van een intakeformulier geeft een goed beeld van de ontstaan geschiedenis van je rijangst en is een goede voorbereiding op de eerste afspraak met je rijangst coach. Zo kunnen we je een persoonlijk advies geven over het vervolg en plan van aanpak van de rijangst cursus. We bespreken de situaties waar je meer moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de rijangst begeleiding meer aandacht aan moeten besteden.

Categorie: Algemeen

* Staat je vraag en antwoord er niet tussen?  Gebruik dan ons contactformulier. Wij zullen je vraag dan z.s.m. beantwoorden.

TOP